WŁAŚCIWOŚCI MLEKA WIELBŁĄDZIEGO
Dlaczego akurat mleko wielbłądzie?
Ponieważ jest to produkt o zachwycającym smaku, świetny dla Twojego układu odpornościowego i łatwy do włączenia w codzienną dietę.
-
Zawiera 3-5 razy więcej witaminy C, a przy tym mniej tłuszczy nasyconych i cholesterolu niż mleko krowie.
-
Posiada o 50% mniej tłuszczu i 10 razy więcej żelaza.
-
Na mleko wielbłądzie nie ma żadnych znanych alergii ani skutków ubocznych.
-
Nie zawiera β-laktoglobuliny i β-kazeiny, najbardziej alergennych substancji w mleku krowim.
-
Zawiera dużo wapnia, miedzi, magnezu, manganianu, sodu, cynku i potasu.
-
Łatwo się trawi.
-
Posiada właściwości przeciwzapalne, przeciwgrzybicze, przeciwwirusowe i antybakteryjne.
-
Jest bogate w witaminy: A, B1, B2, D, E.
-
Wzmacnia nasz układ odpornościowy.
-
Wspomaga leczenie autyzmu.
-
Zmniejsza wzrost komórek nowotworowych.
-
Obniża poziom cholesterolu we krwi.
-
Zawiera laktoferyne.
Dla kogo jest mleko wielbłądzie ?
Rekomendowane jest przede wszystkim dla osób :
-
z Cukrzycą typu II
-
z Chorobami immunologicznymi (autyzm, hashimoto)
-
z Zapaleniem wątroby
-
z Alergiami pokarmowymi
-
Prowadzących sportowy tryb życia
Ale także w celu wzbogacenia naszej codziennej diety !!!
Jakie ma zastosowania ?
Wielbłądzie mleko ma wiele zastosowań, towarzyszyć nam może w kuchni, jak i w podczas codziennej pielęgnacji.
-
Mleko wielbłądzie jest najbliższe w składzie mleku ludzkiemu, a zatem jest idealne dla małych dzieci
-
Mlekiem wielbłądzim można zastąpić dotychczasowe mleko we wszystkich czynnościach związanych z gotowaniem i pieczeniem.
-
Posiada dużą ilość składników nawilżających i kojących.
-
Obecność elastyny, lanoliny i witaminy C sprawia, że mleko wielbłądzie posiada właściwości przeciwstarzeniowe.
-
Wspomaga rozwój ludzkiego ciała.