Właściwości Mleka Wielbłądziego

Dlaczego akurat mleko wielbłądzie?

 

Ponieważ jest to produkt o zachwycającym  smaku, świetny dla Twojego układu odpornościowego i łatwy do włączenia w codzienną dietę.

 

 

  • Zawiera 3-5 razy więcej witaminy C, a przy tym mniej tłuszczy nasyconych i cholesterolu niż mleko krowie. 

  • Posiada o 50% mniej tłuszczu i 10 razy więcej żelaza.

  • Na mleko wielbłądzie nie ma żadnych znanych alergii ani skutków ubocznych.

  • Nie zawiera β-laktoglobuliny i β-kazeiny, najbardziej alergennych substancji w mleku krowim.

  • Zawiera dużo wapnia, miedzi, magnezu, manganianu, sodu, cynku i potasu.

  • Łatwo się trawi.

  • Posiada właściwości przeciwzapalne, przeciwgrzybicze, przeciwwirusowe i antybakteryjne.

  • Jest bogate w witaminy: A, B1, B2, D, E.

  •  Wzmacnia nasz układ odpornościowy.

  •  Wspomaga leczenie autyzmu.

  •  Zmniejsza wzrost komórek nowotworowych.

  • Obniża poziom cholesterolu we krwi.

  • Zawiera laktoferyne.

 

Dla kogo jest mleko wielbłądzie ?

 

Rekomendowane jest przede wszystkim dla osób : 

  • z Cukrzycą typu II

  • z Chorobami immunologicznymi (autyzm, hashimoto)

  • z Zapaleniem wątroby

  • z Alergiami pokarmowymi

  • Prowadzących sportowy tryb życia 

Ale także w celu wzbogacenia naszej codziennej diety !!!

Jakie ma zastosowania ?

Wielbłądzie mleko ma wiele zastosowań, towarzyszyć nam może w kuchni, jak i w podczas codziennej pielęgnacji. 

 

  • Mleko wielbłądzie jest najbliższe w składzie mleku ludzkiemu, a zatem jest idealne dla małych dzieci

  • Mlekiem wielbłądzim można zastąpić dotychczasowe mleko we wszystkich czynnościach związanych z gotowaniem i pieczeniem.

  • Posiada dużą ilość składników nawilżających i kojących.

  • Obecność elastyny, lanoliny i witaminy C sprawia, że mleko wielbłądzie posiada właściwości przeciwstarzeniowe.

  • Wspomaga rozwój ludzkiego ciała.